Rubriky
Magazín

Jak zvládnout infekce dýchacích cest a vyhnout se podávání antibiotik?

Upřednostňujete přírodní alternativu před chemií?

Záněty dýchacích cest jsou ve světě nejčastějším infekčním onemocněním, které postihuje děti i dospělé. Děti jsou nemocné až 12x během roku! Dospělí v průměru třikrát ročně.
 
Jde o kapénkovou infekci, která se velmi snadno přenáší z jedné osoby na druhou. Přitom ani nemusí dojít k užšímu kontaktu. Velmi dobře se přenáší hlavně v dětských kolektivech ve školách i školkách, v prostředcích hromadné dopravy a všude tam, kde se lidé potkávají.
 
K  infekci dýchacích cest přijdete snadno
Stávající chladné období vytváří ideální podmínky pro množení a přenos těchto chorob. Jejich původci si totiž v zimě doslova libují. A k přenosu navíc využívají oslabení organismu, které je pro toto období charakteristické.
 
První příznaky infekce přichází v řádu hodin
Pálení v nose, rýma, škrábání v krku, kašel – to jsou obvyklé první příznaky infekce horních cest dýchacích. Pokud nezasáhneme včas, můžeme často počítat se zánětem průdušek či vedlejších dutin nosních a dalšími komplikacemi, které jsou spojeny s pracovní neschopností, přerušením školní docházky či péčí o naše nejmenší.
 
Antibiotika?
Pokud již nastanou komplikace, vydáváme se k lékaři, který většinou automaticky předepisuje antibiotika.
Uvádí se, že až 90 procent nemocí dýchacích cest je způsobeno viry, vůči nimž jsou antibiotika neúčinná. Časté podávání antibiotik má za následek vznik rezistence bakterií vůči lékům, které nám po té „nazabírají“ na běžná bakteriální onemocnění, a toto vše vyžaduje vývoj dalších nových a mnohdy i silnějších antibiotik.
 
Jak předejít komplikacím?
V období zvýšeného výskytu onemocnění horních cest dýchacích není vždy možné se vyhnout kontaktu s lidmi, pobytu v kolektivu, cestování v MHD…
Pokud se přece jen nakazíme, je nutné zahájit léčbu včas, nečekat, „co se z toho vyklube“.
 
Upřednostňujete přírodní alternativu před chemií? Vyzkoušejte šetrná fytofarmaka…
                                                                   
KALOBA je účinný rostlinný lék. Jedná se o výtažek z kořene africké pelargonie, který je tradičním lékem nejen zuluských domorodců, ale pomáhá již desetiletí lidem na celém světě.
KALOBA je vhodná pro děti i dospělé a pomáhá již při prvních příznacích onemocnění dýchacích cest.
KALOBA je řešení, jak lépe zvládnout onemocnění již v jeho počátcích a předejít komplikacím spojeným s léčbou antibiotiky.
Při včasném podání (hned při prvních příznacích) a správném užívání můžete být vy nebo vaše dítě zcela zdrávi již během čtyř dnů. A pokud ne, minimálně se vám výrazně uleví.
 
Rostlinný lék KALOBA je již také u nás k dostání v lékárnách, volně bez lékařského předpisu.
Protože KALOBA je lék, nezapomeňte si přečíst příbalový leták.
Více informací naleznete www.kaloba.cz