Rubriky
Magazín

Allianz Arena – Německo

Bavorsko je nejenom kolébkou BMV, regionem skalních Alp a pohádkových zámků. V hlavním městě spolkové země hraje jeden z nejtitulovanějších a nejúspěšnějších fotbalových klubů světa. Domácí stadion Bavorska Mnichov je skvělou variantou exkurze pro všechny věkové kategorie.

Allianz Arena byla postavena pro Mistrovství světa ve fotbale 2006 a otevřená v květnu roku 2005. Původně stadion patřil ve stejném rozsahu dvěma klubům Bundesligy: Bavorsku a Mnichovu 1860. V roce 2008 Bavorsko koupilo podíl Mnichova 1860 a stalo se jediným akcionářem Allianz Areny. Dnes se tady nachází muzeum klubu, a stadion se stal jedním ze symbolů týmu.

Dostat se do Allianz Areny je možné v jakýkoliv den v týdnu. Stadion přijímá navštevníky 7 dní v týdnu, výjimkou jsou pouze svátky jako Vánoce, Silvestr a Nový rok. Vezměte na vědomí, že ve dnech konání zápasů Ligy mistrů poslední prohlídka začíná v 14:00 hodin místního času.

Pro individuální návštevníky jsou nabízeny dva typy exkurze: VIP prohlídka Areny nebo kombinovaná prohlídka s návštevou muzea klubu. V závislosti na zvolené nabídce bude exkurze trvát 1 až 2,5 hodiny. Pro děti do šesti let vstupenka není zapotřebí – ony mají prohlídku zdarma. K dispozici je také speciální prohlídka pro handicapované osoby.

K dispozici je speciální nabídka pro skupiny 11 a vice osob. Prohlídkový program je adaptován pro dětí a zahrnuje návštevu horního patra tribun, šaten, sály pro tiskové konference, hráčského tunelu a mix zóny. Hlavní zvláštností exkurze bude možnost zasoutěžit si ve fotbalovém umění ve vnitřní hale Areny, kde se nachází fotbalové branky. Všechny děti obdrží pamětní certifikáty, a ty nejlepší – dodatečné ceny.

Vezměte na vědomí, že do areálu Areny je zakázáno vstupovat se zvířaty. Děti ve věku do 12 let se mohou zúčastnit exkurzí pouze v doprovodu rodičů. Fotografování a natáčení videa pro komerční účely je zakázáno. Při prohlídce budete muset hodně chodit, proto si obstarejte pohodlnou obuv. Areál stadionu je vybaven úschovnou věcí, a vstupenky si můžete zakoupit online na webových stránkách Areny.